Artikel Confederatie Bouw – De Oost-Vlaamse Aannemer

Omwille van ons jubileumjaar heeft Confederatie Bouw een artikel geschreven over onze bedrijf. Dit artikel werd nadien gepubliceerd in het magazine ‘De Oost-Vlaamse Aannemer’.

Jong geweld aan het roer van Hero Construct dat 25 jaar bestaat, “maar nog steeds met dezelfde visie”.

2020 had een feestjaar moeten worden voor Hero Construct, maar daar stak het coronavirus een stokje voor. “We hadden een groot bedrijfsfeest gepland voor het vijfentwintigjarig bestaan, maar dat is uiteraard niet kunnen doorgaan. We zullen binnen vijf jaar het dertigjarig bestaan dan dubbel zo hard vieren”, lacht Bart De Vriendt.

De gedelegeerd bestuurder van Hero Construct is met zijn 28 jaar amper drie jaar ouder dan de firma waar hij verantwoordelijk voor is. “Mijn vader Roger heeft in 1995 de firma opgericht, waardoor ik al van kinds af mee op het bedrijf rondliep en een handje toestak tijdens de vakanties. Dat ik doorleerde voor industrieel ingenieur bouwkunde was een logisch vervolg.”

Zijn eerste project was de bouw van het huidige kantoorgebouw van Hero Construct in Dendermonde, waar ze in 2014 hun intrek namen. “Dat was meteen een mooie binnenkomer, want het is toch het visitekaartje van het bedrijf. Drie jaar later, op mijn vijfentwintigste heb ik de zaak overgenomen. Gelukkig kan ik wel nog een beroep doen op mijn vader en stiefmoeder, die nog een paar jaar mee als bestuurder actief zijn.” Bart De Vriendt is evenwel niet te beroerd om toe te geven dat de beginjaren een stijle leercurve waren. “Eerst moest ik tonen wat ik waard was als projectleider en toen ik gedelegeerd bestuurder werd, kon ik me niet meer alleen bezighouden met het bouwkundige. Contracten, klanten en leveranciers, vergunningen, alles passeert op het bureau. Het was best pittig.”

Hoewel Hero Construct een kwarteeuw bestaat, is er wezenlijk niet zo veel veranderd, volgens De Vriendt: werken in de regio, bij de besten behoren op vlak van prijs-kwaliteit en een uitstekende naservice voorzien.” Hero Construct telt momenteel een 50-tal medewerkers en is voornamelijk actief in Dendermonde en in de nabije omgeving ervan. “Die lokale verbondenheid vinden we zeer belangrijk. Het is soms ook een beetje prestige om als Dendermondse firma te bouwen in de eigen stad. Maar het is vooral praktisch ge├»nspireerd, want onze mensen wonen allemaal vlakbij.” Zoals het een goede huisvader betaamt, let De Vriendt nauwlettend op de centen, maar hij onderstreept dat maximaal winstbejag nooit de drijfveer van Hero is geweest en het ook niet zal worden. “Het is belangrijk dat het volledige plaatje klopt. Wat we bouwen moet een esthetische meerwaarde zijn voor de omgeving en we trachten steeds zoveel mogelijk groene ruimte te behouden of te voorzien.

Share this article