Frauduleuze facturen in omloop !

Ook wij waren afgelopen jaar slachtoffer van deze frauduleuze praktijken. Gelukkig hebben wij ook tijdig kunnen ingrijpen! http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151217_02026064

De voorbije weken heeft ondernemersorganisatie Voka Oost-Vlaanderen meerdere klachten ontvangen van bedrijven die slachtoffer werden van factuurfraude. Een van de benadeelden is sanitairspecialist Gezel uit Buggenhout.

De fraude met geprinte facturen komt voor in heel het land en de oplichters gaan steeds op dezelfde manier te werk. Ze onderscheppen brieven, vervalsen de bankrekeningnummers en sturen de vervalste facturen naar de klanten. De nietsvermoedende klant betaalt op het valse rekeningnummer. Vooraleer de fraude wordt vastgesteld, is het geld van de bankrekening verdwenen en is in veel gevallen de bankrekening al afgesloten.

Ook sanitairspecialist Gezel uit Buggenhout hebben meegemaakt. “Ik denk dat de fraudeurs de brievenpost uit een gewone postbus halen, op een bedrijventerrein of in de straat”, zegt Rudy Van Verre van Gezel. “Ze openen de brieven, scannen de factuur opnieuw in en wijzigen het rekeningnummer waarop de factuur dient voldaan te worden.”

25

Share this article