Leipark in Gazet Van Antwerpen

Na vijf jaar intensieve voorbereiding is het project Leipark vergund en beginnen de eerste werken in oktober. Er komen in totaal 41 nieuwe woningen. Op een infoavond werd het hele project nog eens toegelicht.

Leipark is een bouwproject van 41 geclusterde en geschakelde woningen ter hoogte van Kleine lei 15. Het project bestaat uit vijf deelprojecten die ontwikkeld worden door Hero Construct NV en IPGroven, ontwerper is architectenbureau Archiprof. Het hele project werd woensdagavond in De Nieuwe Ark voorgesteld.

Leipark is naast het woonzorgcentrum en de uitbreiding en renovatie van basisschool De Krinkel het derde project dat de herinrichting van Ruisbroek Dorp kenmerkt. Het gebied tussen de Donkstraat, de Kleine Lei en Ruisbroek-Dorp – de zogeheten VABOR-site – zal er daardoor helemaal anders uit zien en van een desolate, industriële omgeving is geen sprake meer: een verdienste van verscheidene privé-partners en gemeente. Het gemeentebestuur zorgt er inderdaad voor een nieuw park dat de drie deelprojecten verbindt.

http://www.gva.be/cnt/blppo_01858638/werken-aan-leipark-kunnen-straks-starten

23

 

Share this article