Opendeurdag Project LEIPARK.

Nog hopen op goed weer en het wordt een schitterende dag! Meer info over de woningen en appartementen nodig van Leipark? www.leipark.be

http://www.gva.be/cnt/blppo_02293278/partners-ruisbroek-dorp-vieren-samen-feest

Op zaterdag 21 mei viert jong en oud feest in Ruisbroek-Dorp. Zowel de school, het woonzorgcentrum, het woonproject, de Chiro en de gemeente willen er een hele speciale dag van maken.
37

Het project dat op de zogeheten VABOR-site in Ruisbroek tot stand kwam, was er een van lange adem waarbij in 2007 al de eerste plannen werden gesmeed. Nu komt het vijfledig project eindelijk in een finale fase en dus vonden alle partijen het nuttig om zondag 21 mei samen feest te vieren. Aanleiding was het jaarlijkse schoolfeest van basisschool De Krinkel. “Omdat er zoveel mensen nieuwsgierig zijn naar dit totaalproject zetten ook het woonzorgcentrum Sauvegarde en de ontwikkelaars van het woonproject Leipark de deuren open”, zegt Hans Segers, directeur van De Krinkel.

“Het woonzorgcentrum is zo goed als klaar en biedt straks plaats aan 120 residenten en bewoners van 23 prive-assistentiewoningen. Intussen hebben de eerste dertig bewoners al hun intrek genomen in het centrum dat opgevat werd als een zorghotel en voor enkele primeurs tekent”, geven directeur Wim Borremans en beheerder Joost Ham mee. “Zo is er zaterdag de zorgrobot ZORA te zien die zelfs mee zal dansen met de kinderen van de school en mee een quiz zal spelen. En we hebben als enig zorgcentrum in Vlaanderen een zoutgrot.”

De projectontwikkelaars van het Leipark waar in totaal zo’n 55 à 60 woningen en appartementen komen, maken zich ook al op voor de eerste verhuizingen. Het gemeentebestuur gaat dan weer een nieuw park aanleggen dat de link vormt tussen dit alles.

Ruisbroek-Dorp Feest! biedt een blik achter de schermen en zet alle deuren open, er zijn tal van workshops en drie muzikale optredens van de muziekkapel van de Chiro (die in oktober verhuist naar de Kaardijkstraat), Meugemiszinge? en O’Gazeuse. Je kunt er van 10u ‘s morgens tot 18u ‘s avonds terecht.

Share this article