Oplevering nieuwbouwwoningen te laarne

De oplevering van de nieuwbouwwoningen te Wegvoeringstraat Laarne is een feit. Het bestuur van de Kerkfabriek huldigde deze woningen met een christelijke inwijding. Op deze manier wensen zij de toekomstige huurders veel geluk toe. ze spraken lovende woorden over de samenwerking met ons als bouwpartner.
Mooie reclame voor een mooi doel!

Hierbij nog het krantenartikel van Het Nieuwsblad.
Aan de Wegvoeringstraat in Laarne zijn vijf sociale woningen ingezegend door deken Yvan Stassijns. Ze worden via het Sociaal Verhuurkantoor te huur aangeboden tegen een lage prijs.

De woningen werden gebouwd door de kerkfabriek van Laarne en vanaf 1 juni verhuurd door het Sociaal Verhuurkantoor. “Het basisbedrag waarmee we begonnen, kwam van de verkoop van een woning op het dorp van Laarne”, vertelt Ignace Daelman, voorzitter van de kerkfabriek.

“Het resterende deel hebben we geleend. Vervolgens hadden we het geluk dat de grond waarop de woningen staan, omgezet werd van woonuitbreidingsgebied tot bouwgrond. Die kans hebben we niet laten liggen.”

Via een wedstrijd werd een architect aangewezen. “De opdracht was om op het stuk grond vijf huizen naast elkaar te bouwen. Het resultaat heeft de nodige charme.”

Bij school en bushalte

De woningen zijn zeer goed gelegen, aan de weg richting Wetteren, niet zover van het centrum, vlakbij een basisschool en een bushalte. Vanuit de tuin kijken ze uit over de landerijen. 

“We zijn in februari vorig jaar met de werken begonnen”, klinkt het. “Er waren geen tegenslagen en de bouwkosten zijn binnen het vooropgestelde budget gebleven. De enige tegenslag was eigenlijk een inbraak waarbij onbekenden ervandoor zijn gegaan met de net geplaatste douchekoppen. Dankzij het verhuurkantoor zijn we elke maand zeker van onze huurgelden.”

De twee uiterste woningen hebben drie slaapkamers, de drie tussenliggende huizen beschikken over twee slaapkamers. Iedere woning heeft ook een ingerichte keuken en een badkamer.”

Share this article