Vacature Werkvoorbereider / Calculator

Heb jij zin om deel uit te maken van het Hero-team?

Wie is Hero Construct?

Hero Construct is een klasse 7 bouwbedrijf actief in de regio groot Dendermonde. We zijn voornamelijk actief op de residentiële markt.
Als lokaal familiebedrijf dragen we een goede samenwerking met opdrachtgever, architect en samenwerkende firma’s hoog in het vaandel. Als bouwbedrijf volgen we de evoluties steeds op de voet en door onze ervaring en kennis kunnen we ook complexere projecten tot een goed einde brengen.
De verscheidenheid in opdrachten en uitvoeringswijzen maakt het werken dan ook steeds boeiend en uitdagend. Ons team gaat er elke dag samen vol voor.

Functieomschrijving: werkvoorbereider/ calculator

Als calculator en werkvoorbereider ben je de schakel tussen verschillende partijen om een project van ontwerp tot realisatie te brengen. Je bestudeert de plannen en bouwdocumenten nauwkeurig (meetstaat en lastenboekomschrijving). Op basis van je studie contacteer je partijen om met samen te werken en vraag je offertes op.

De verkregen offertes analyseer je en controleer je op hun volledigheid en correctheid. Op basis van deze vergelijking onderhandel je en sluit je contracten af met leveranciers en samenwerkende firma’s. Je bereidt een project dus volledig voor zodat er op de werf kan gestart worden. Je bespreekt je voorbereiding en aandachtspunten met de projectleider die het project op de werf zal leiden.

Hiernaast werk je ook mee om correcte offertes op te maken om nieuwe projecten binnen te halen, hetzij via openbare aanbestedingen, hetzij via private aanvragen.

Job gerelateerde competenties

 • Je kan een bouwdossier analyseren (lastenboek en meetstaat, architectuurplannen en stabiliteitsplannen linken,…)

 • Je wikt en weegt verschillende uitvoeringsmethodes af die kunnen gebruikt worden en zoekt optimalisaties in het bouwproces

 • Je kan offertes analyseren en met elkaar vergelijken zodat een correcte afweging kan gemaakt worden.

 • Je kan vragen van leveranciers en firma’s over het project op een correcte manier beantwoorden

 • Je kan het materiaalgebruik en het aantal werkuren inschatten

 • Je communiceert met leveranciers en aannemers om tot een correcte offerte te komen, onderhandelt en sluit contracten af.

Wie ben jij?

Een greep uit jouw eigenschappen en vaardigheden

TEAMSPELER

Je bent een teamspeler die deel wil uitmaken van een uniek team. Met hetzelfde doel voor ogen en door samen te werken geraken we het verste.

DEADLINES

Je kan omgaan met druk en respecteert deadlines. Je kan ook zelfstandig werken.

COMMUNICTIE

Je kan duidelijk communiceren en afspraken maken en komt gemaakte afspraken zelf na.

BOUWKUNDIGE OPLEIDING

Je bent geïnteresseerd in de bouwwereld en hebt een bouwkundige opleiding gevolgd (bachelor of master bouwkunde)

Computervaardigheid

Je bent administratief sterk en kan overweg met de gangbare computerprogramma’s (Word, Excel, Outlook,…). Kunnen werken met AutoCad is een bonus.

PRIORITEIT

Je kan de hoofdzaken van de bijzaken onderscheiden en je kan het overzicht bewaren wanneer het complexer wordt. Je kan aandacht schenken aan details die er op dat moment toe doen.

ANALYTISCH

Je zoekt graag uit hoe het beter kan. Werkmethodes analyseren, plannen bestuderen, materialen en technieken onderzoeken,… Je wil weten hoe de vork in de steel zit en iets onbekend schrikt je niet af.

PROBLEEMOPLOSSEND

Je durft vragen te stellen. Verschillende invalshoeken op een situatie geven verschillende mogelijke oplossingen. Je zoekt zelf ook naar mogelijke oplossingen.

Wat heeft Hero Construct jou te bieden?

Onze troeven

 • Een boeiende en afwisselende job in een familiebedrijf met gezonde ambitie en groei, met toffe collega’s met ervaring;

 • Ruimte voor initiatief en groei;

 • Een goed uitgeruste werkomgeving, voorzien van de nieuwste technieken en apparatuur;

 • Een goede balans tussen werk en privé;

 • Lokale verankering en aanwezigheid op events;

 • Een uitstekende verloning met extralegale voordelen;

 • Voltijds contract van onbepaalde duur;

 • Afhankelijk van jouw ambities stippel je samen je verdere loopbaan uit;

 • Een bedrijf waar werknemers trots zijn op hun bedrijf.

Solliciteer nu.

Wil jij graag deel uitmaken van ons team?

  VACATURE

  Voeg uw CV in PDF toe.

  Jouw gegevens worden via een beveiligde verbinding verzonden en verwerkt door onze medewerkers. De ontvangen gegevens worden enkel gebruikt om met jou in contact te komen en jouw vraag te behandelen. Jouw gegevens worden niet doorgegeven voor andere doeleinden aan derde partijen. Meer informatie kan je vinden in onze privacy policy.